Last update on .

Umeå universitet är bäst på att föra ut sin information till alla via nätet. De fick nämligen full pott, dvs inga fel funna, när WTKollen testade webbtillgängligheten för landets universitet. WTKollen har genomført en test av de 14 universitetens hemsidor. WTKollen utvecklar ett verktyg för att undersöka tillgängligheten för olika webbsidor med stöd från PTS. Sex av de testade webbplatserna visar också goda resultat med få fel funna. De två bästa av dem är Örebro universitet och Lunds universitet. Bland de universitet där vi hittat flest avvik finner vi Kungliga Tekniska Högskolan, Uppsala universitet och Stockholms universitet.

Alla data med detaljer om enskilda webbsidor och tester är tillgängliga från Resultatlista från automatiska tester för svenska universitet Oktober 2018.

Notera att webbplatserna kan ha blivit uppdaterade sedan testen och att det kan finnas ytterligare tillgänglighetsproblem som inte kan upptäckas av våra automatiska tester. För mer information om testerna se http://checkers.wtkollen.se/en/tests/

Pingbacks

Pingbacks are open.

Comments

Comments are closed.